Tampereen Diabetesyhdistys ry
TIETOA - TUKEA - TOIMINTAA

Ajankohtaista       

 70 & 80’s DISCO

Lauantaina 21.10.2023

Ravintola Laternassa, Puutarhakatu 11.
Ovet aukeavat klo 18.00 ja musiikki alkaa klo 20.
DJ:nä Topi Honkonen
Lipun hinta etukäteen yhdistyksen toimistolta tai nettikaupasta ostettuna 10 €, ovelta 12 €. Narikkamaksu sisältyy hintaan.

Huijausviestejä liikkeellä!

Olemme saaneet huolestuttavia viestejä, jotka liittyvät uudistettuun hoitotarvikepalveluun. Muutoksessa huijarit ovat huomanneet tilaisuuden ja monet ovat saaneet tilauksen tehtyään epäilyttäviä viestejä sähköpostiin tai jopa tekstiviestillä omaan puhelinnumeroon.


Hoitotarviketoimituksen noutamiseen ei tarvitse antaa tilitietoja tai maksaa tullimaksuja. Oikea viesti Postnord:ilta ei sisällä mitään linkkejä ja näyttää kutakuinkin tältä:


Pakettisi 00370730256948062480 lähettäjältä Tuomi Logistiikka Oy on noudettavissa POSTNORD AUTOMAATTI *TOIMIPISTE JA OSOITE* 20.06.2023 asti. Lokerokoodi 94790032.


Luo Postnordin tiedote tästä.

Hoitotarvikkeiden jakelu on muuttunut Pirkanmaan hyvinvointialueella

Koko Pirkanmaan hyvinvointialueella otettiin syyskuun alussa käyttöön yhteinen hoitotarvikepalvelu, joka palvelee kaikkia pirkanmaalaisia hoitotarvikejakelun asiakkaita. Samalla käyttöön tulee myös yhtenäinen puhelinpalvelu koko Pirkanmaalle.
Hoitotarvikkeet toimitetaan asiakkaille PostNordin kautta, ja jakelu sosiaali- ja terveysasemilla päättyy. Hoitotarvikkeet voidaan toimittaa myös suoraan kotiin, jos asiakkaalle on myönnetty siihen oikeus toiminta- ja liikkumiskyvyn rajoitteiden vuoksi.


1.9.2023 alkaen hoitotarvikkeita ei enää voi noutaa Tampereen hoitotarvikepalvelusta tai omalta terveysasemalta.


Tilaa näin

  Sähköinen lomake

 

Jos et voi käyttää sähköistä lomaketta, tee tilaus puhelimitse ma-to klo 8-12. Puhelinpalvelu toimii takaisinsoittoperiaatteella.

  • Jos asut jossakin näistä kunnista: Akaa, Lempäälä, Orivesi, Punkalaidun, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski tai Ylöjärvi, puhelinpalvelun numero on 03 384 5203.
  • Jos asut joissakin näistä kunnista: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Nokia, Pirkkala, Pälkäne tai Vesilahti puhelinpalvelun numero on 03 384 5501.

Tilaa kaikki tarvikkeet hyvissä ajoin, koska hoitotarvikkeiden toimitus voi kestää tuotteesta riippuen 2–4 viikkoa. Tilaa tarvikkeita kolmen kuukauden tarvetta vastaava määrä. Jos käytössäsi oleva hoitotarvike ei vielä ole vakiintuneessa käytössä, tilaa vain 1 kuukauden tarve.


Valitse tarvikkeiden noutopaikaksi PostNordin noutopisteeseen. PostNordin noutopisteet löydät täältä.


Ensimmäinen hoitotarviketilaus voidaan tehdä jo siinä yksikössä, jossa tarve maksutta jaettaville hoitotarvikkeille on havaittu. Jos tilausta ei ole tehty ja olet saanut lähetteen hoitotarvikkeista, ota yhteyttä hoitotarvikepalveluun p. 03 384 5203. Muista pyytää hoitotarvikkeen käytönopastus hoitopaikastasi!


Tarvikkeiden toimitus

Hoitotarvikkeet toimitetaan PostNordin automaatteihin tai palvelupisteisiin. Ulkotiloissa sijaitseviin PostNordin Lähibokseihin ei tarvikkeita toimiteta niiden jäätymisriskin vuoksi. Paketti on noudettavissa 7 vuorokauden ajan.
Kun paketti on noudettavissa, siitä tulee saapumisilmoitus tekstiviestillä, sähköpostilla tai mobiilisovellukseen. Jos et pääse itse noutamaan pakettiasi, voit välittää saapumisilmoituksen toiselle henkilölle.
Lisätietoa hoitotarvikkeista

Kuntosali- ja uimahallikortteja erityisryhmille

Nokia, Pirkkala ja Tampere kannustavat omaehtoiseen liikuntaan ja tarjoavat pitkäaikaissairaille ja vammaisille henkilöillä edullisia uimahalli- tai kuntosalikortteija. Nokian 10 kerran sarjakortista uimahalliin voit lukea lisää täältä, Pirkkalan erityiskuntosalikortista täältä ja Tampereen erityisuimakortista täältä. Diabeteksen tunnus Kela-kortin kääntöpuolella on 103 tai 215.

Ajankohtaista tietoa Ozempic-lääkevalmisteesta

Ozempic-valmisteen lisääntynyt kysyntä on johtanut saatavuushäiriöihin, joiden odotetaan jatkuvan koko vuoden 2023 ajan. Vaikka toimitukset lisääntyvät jatkuvasti, on epävarmaa, milloin ne riittävät vastaamaan täysin nykyiseen kysyntään.


Ozempic on tarkoitettu ainoastaan aikuisille riittämättömässä hoitotasapainossa oleville tyypin 2 diabetespotilaille ruokavalion ja liikunnan lisänä.


Mikäli käytät Ozempic-valmistetta, keskustele hoitopaikassasi muista lääkevaihtoehdoista.


Diabetes Wellness Suomi ei ole dia­be­te­syh­dis­tyk­sen toimintaa!

Postiluukusta saattaa  jälleen tipahtaa Diabetes Wellness Suomi säätiön kortteja tai muuta  tavaraa. Samalla pyydetään lahjoitusta dia­be­tes­tut­ki­muk­seen vapaavalintaisella summalla.


Kyseessä on Englannissa, Ranskassa, Ruotsissa, USA:ssa ja Suomessa  toimiva organisaatio, joka ilmoittaa keräävänsä rahaa  dia­be­tes­tut­ki­muk­seen parannuskeinon löytämiseksi diabetekseen.


Diabetes Wellness Suomi säätiöllä ei ole mitään tekemistä  Tampereen Diabetesyhdistyksen tai Suomen Diabetesliiton kanssa eivätkä  kerätyt lahjoitukset ohjaudu meidän toimintaamme. TrenDi- ja Diabetes-lehtiä lukuun ottamatta emme lähetä mitään tuotteita postitse.


Jos haluat tukea oman yhdistyksesi toimintaa, ota yhteyttä  toiminnanjohtaja Pia Nykäseen, p. 050 576 3313 tai  pia.nykanen(at)tam­pe­reen­dia­be­te­syh­dis­tys.fi.


Suomalaista diabetestutkimusta voit tukea Dia­be­tes­tut­ki­mus­sää­tiön  kautta. Dia­be­tes­tut­ki­mus­sää­tiö on Diabetesliiton ja diabetesyhdistysten  vuonna 1976 perustama säätiö, joka tukee diabetekseen liittyvää  tieteellistä tutkimustoimintaa myöntämällä apurahoja suomalaisille  diabetestutkijoille.
Vuonna 2022 apurahoja myönnettiin kaikkiaan 550 000 euroa yhteensä 23 tutkijalle tai tutkimusryhmälle. Lisätietoa Dia­be­tes­tut­ki­mus­sää­tiön toiminnasta ja tukitavoista saat tutkimussäätiön verkkosivuilta

Nyt voit ladata jä­sen­kort­ti­si omaan kän­nyk­kää­si!

Sähköinen kortti kulkee kätevästi mukanasi. Sen avulla voit hyödyntää jäsenetuja ja saat helpon väylän Diabetesliiton palveluihin.

Mobiilijäsenkortti on kännykässä käytettäväksi suunniteltu verkkosivu, joka löytyy osoitteesta: oma.diabetes.fi
Sähköisen jäsenkortin etusivu korvaa perinteisen paperisen kortin.


Etusivulta näet jäsennumerosi ja jäsenmaksuusi liittyviä tietoja. Tulevaisuudessa voit myös maksaa jäsenmaksulaskusi tätä kautta. Kortista voit myös helposti tarkistaa, että jäsenrekisterissä olevat yhteys- ja henkilötietosi ovat ajan tasalla. Näet ne kortin oikeasta yläkulmasta klikkaamalla kolmesta viivasta auki Omat tiedot.


Jäsenkortin välilehdiltä näet muun muassa valtakunnalliset jäsenedut ja niihin mahdollisesti liittyvät tunnistetiedot sekä vain jäsenille tarkoitetun Diabetesliiton neuvontapuhelimen numeron. Samoin voit helposti selata Diabetesliiton uutis- ja somevirtaa sekä ladata pdf-muotoisia oppaita ja lukea Diabetes-lehden.
Toistaiseksi et pääse mo­bii­li­jä­sen­kor­til­la oman jäsenyhdistyksesi sivuille.


Lue lisää mobiilijäsenkortista

 

Posti
Puhelu
Kartta
Tietoja
Instagram